Gezondheid

In de eerste plaats willen we gezonde honden. Met het motto " Een gezonde geest in een gezond lichaam".

 

We bewegen veel met onze honden, we kozen voor rassen die veel mentale en fysische stimulans nodig hebben en we willen hen dit dan ook bieden. We proberen ze verschillende vormen van uitdagingen te bieden om ze zo enthousiast en actief te houden.

 

Moesten onze honden om één of andere reden dan ook niet in orde zijn, dan zouden we niet veel met hen kunnen presteren. Dus observatie en indien nodig dierenartsencontroles zijn dan ook een must. We werken in eerste plaats homeopatisch, lukt dit niet, dan grijpen we terug naar de traditionele geneeskunde.

 

We kiezen voor een zo natuurlijk mogelijk voeding en geven onze honden een complete voeding op basis van rauw vers vlees.

 

Onze honden worden ook getest op erfelijke ziektes die vaak voorkomen binnen hun ras. We volgen de richtlijnen van de KKUSH en van de Vlaamse Fokkerijcomessie.

Socialisatie

Een tweede aspect die we heel belangrijk vinden, is de socialisatie van de honden. Dan hebben we het niet alleen over het belang van het socialiseren van jonge pups met allerhande mogelijke situaties, mensen en zaken. Maar dan hebben we het ook over het hebben van een aangename hond in omgang met een positieve ingesteldheid naar mensen en dieren.

 

Onze honden leven in een roedel van mensen, kinderen en honden. Iedereen moet met iedereen op een duidelijke en correcte manier met elkaar kunnen comuniceren. Deze taal moet aangeleerd worden. Honden leren onder elkaar veel, mensen moeten er goed kunnen op inspelen, mensen moeten zich verstaanbaar kunnen maken naar de honden en ook de kinderen en honden moeten kunnen samenleven.

 

Hetgeen wij aanleren aan onze honden, dit gaat van dagdagelijkse opvoeding in huis tot het trainen op intensief niveau in agility, doen wij allemaal op een positieve manier. Dwz op een belongsgerichte manier, door positief gedrag uit te lokken en negatief gedrag te negeren of niet te belonen. Op die manier proberen we honden te verkrijgen die enthousiast blijven in het zoeken naar een manier om met ons te communiceren en samen te werken en te leven.

Onze visie

Sporadisch willen we een nestje fokken. Onze belangrijkste punten hierbij zijn het fokken van gezonde honden (daarom worden onze honden gescreend  op erfelijke ziektes en afwijkingen), die goed kunnen gebruikt worden voor de sport. We willen wel geen honden die indruisen tegen de rasstandaard. We proberen honden te bekomen die een grote 'will to please' hebben en een goede morfologie.